لينك هاي روزانه
پيغام هاي جديد
موضوعات به روز شده
موضوعات جديد ارسال شده
بخش كاربري
تنظيمات کاربري
مشخصات شخصي
تنظيمات عمومي انجمن ها
نويسنده
پيغام ها
آمار انجمن
چه کسي در سايت است؟
جستجو
جستجوي پيشرفته
انجمن های گفتگوی تاظهور
»
تالارهای گفتگو
»
حديث و روايت
موضوع:
حدیث درباره ماه رمضان
نام کاربري:
ذخيره؟
رمز عبور:
صفحه: [
1
]
بالا
اختيارات
چاپ صفحه
Forumu kullanmak iin ye olun
جستجو
جستجوي پيشرفته
موضوع: حدیث درباره ماه رمضان (دفعات بازدید: 252 بار)
اختيارات
جستجو
0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.
«
:
02:20 05/09/2010 »
saeed67
درجه "موحد" بعد از این وادی توحید آیدت - منزل تفرید و تجرید آیدت
+0/-3
آفلاین
تعداد ارسال: 176
سعيد هاشمي
حدیث درباره ماه رمضان
. شهر رمضان الذي انزل فیه القرآن هدي للناس و بينات من الهدي و الفرقان فمن شهد فيكم الشهر فليصمه و من كان مريضاً او علي سفر فعده من ايام اخر يريد الله بكم اليسر و لا يريد بكم العسر و لتكملوا العده و لتكبروا الله علي ما هداكم و لعلكم تشكرون.
ــ ماه رمضان است كه در آن براي راهنمايي مردم و بيان راه روشن هدايت و تشخيص حق از باطل، قرآن نازل شده است. پس هر كه اين ماه را دريابد (در سفر نباشد) بايد كه در آن روزه بدارد و هر كس كه بيمار يا در سفر باشد به همان تعداد از روزهاي ديگر روزه بگيرد. خدا براي شما آسان ميخواهد و خواهان سختي براي شما نيست و بايد كه آن شماره را تكميل كنيد و خدا را بدان سبب كه راهنماييتان كرده است به بزرگي ياد كنيد و باشد كه سپاس بگذاريد.
منبع: سوره بقره، آيه 185
2. رسول الله (ص): انما سمي الرمضان لأنه يرمض الذنوب.
ــ رسول خدا (ص): رمضان بدين سبب رمضان ناميده شده كه گناهان را ميسوزاند.
منبع: كنزالعمال
3. رسول الله (ص): ان ابواب السماء تفتح في اول ليله من شهر رمضان، و لا تغلق الي آخر ليله منه.
ــ پيامبر خدا (ص): در نخستين شب ماه رمضان درهاي آسمان گشوده ميشود و تا آخرين شب آن بسته نميشود.
منبع: البحار
4. رسول الله (ص): إذا استهل رمضان غلقت ابواب النار، و فتحت ابواب الجنان، و صفدت الشياطين.
ــ پيامبر خدا (ص): چون هلال ماه رمضان پديد آمد، درهاي دوزخ بسته گردد و درهاي بهشت گشوده شود و شياطين به زنجير كشيده شوند.
5. الامام صادق (ع): من وصيته لولده يحسنه دخول شهر رمضان: فاجهدوا انفسكم فان فيه تقسم الارزاق و تكتب الاجال و فيه يكتب و فدالله الذين يفدون اليه، و فيه ليله العمل فيها خير من العمل في الف شهر.
ــ از سفارشات امام صادق (ع) به فرزندانش در هنگام حلول ماه رمضان: جانهاي خود را به تلاش و كوشش واداريد، زيرا در اين ماه روزيها قسمت و اجلها نوشته ميشود و در آن نامهاي ميهمانان خدا كه بر او وارد ميشوند، نوشته مي گردد. در اين ماه شبي هست كه عمل در آن از عمل هزار ماه بهتر است.
6. الامام باقر (ع): قال رسول الله لما حضر شهر رمضان و ذلك لثلاث بقين من شعبان قال لبلال: و ناد في الناس، فجمع الناس ثم صعد المنبر فحمدالله و اثني عليه ثم قال: ايها الناس، ان هذا الشهر قد حضركم و هو سيد الشهور، فيه ليله خير من الف شهر، تغلق فيه ابواب النيران و تفتح فيه ابواب الجنان، فمن أدركه فلم يغفر له فأبعده الله.
ــ امام باقر (ع): رسول خدا سه روز مانده از شعبان به بلال دستور ميداد در ميان مردم جار بزند، پس مردم را جمع ميكرد و بر منبر ميرفت و حمد و ثناي خدا ميگفت و ميفرمود: اي مردم! همانا اين ماه به شمار روي آورده و آن سرور همة ماههاست. در آن شبي وجود دارد كه از هزار ماه برتر است. در اين ماه درهاي دوزخ بسته و درهاي بهشت گشوده شود. هر كه اين ماه را دريابد و آمرزيده نشود، خداوند او را از رحمت خود دور گرداند.
منبع: امالي الصدوق
7. الامام علي (ع): ان رسول الله (ص) خطبنا ذات يوم فقال: ايها الناس، انه قد اقبل اليكم شهر الله بالبركه و الرحمه و المغفره، شهر هو عندالله افضل الشهور، و ايامه افضل الايام، و لياليه افضل الليالي، و ساعاته افضل الساعات، هو شهر دعيتم فيه الي ضيافه الله و جعلتم فيه من اهل كرامت الله، أنفاسكم فيه تسبيح، و نومكم فيه عباده، و عملكم فيه مقبول و دعاوكم فيه مستجاب… فقمت فقلت: يا رسول الله، ما افضل الاعمال في هذا شهر؟ فقال: يا اباالحسن، افضل و الاعمال في هذا الشهر الورع من محارم الله.
ــ امام علي (ع): روزي رسول خدا (ص) براي ما خطبهاي ايراد كرد و فرمود: اي مردم! همانا ماه با بركت و رحمت و آمرزش به شما روي آورده است. اين ماه نزد خدا برترين ماه است و روزهايش برترين روزها و شبهايش برترين شبها و ساعتهايش برترين ساعات. در اين ماه شما به ميهماني خدا دعوت شده ايد و در زمرة بهرهمندان از كرامت خدا قرار گرفتهايد. در اين ماه نفسهاي شما تسبيح خداست و خواب شما عبادت است و اعمال شما پذيرفته و دعايتان به اجابت ميرسد… من برخاستم و عرض كردم: اي رسول خدا برترين كارها در اين ماه چيست؟ پيامبر فرمود: اي اباالحسن! برترين كارها در اين ماه خويشتنداري از حرامهاي خداوند است.
8. رسول الله (ص): من أدرك شهر رمضان فلم يغفرله فأبعده الله.
ــ رسول خدا (ص): هر كه ماه رمضان را دريابد و آمرزيده نشود خداوند او را از رحمت خود دور گرداند.
9. رسول الله (ص): في خطبته عند اقبال شهر رمضان ــ ان الشقي من حرم غفران الله في هذا الشعهر العظيم.
ــ پيامبر خدا (ص): در خطبهاش به هنگام فرا رسيدن ماه رمضان ــ بدبخت كسي است كه در اين ماه بزرگ از آمرزش خدا محروم ماند.
منبع: عيون الخبار الرضا (ع)
10. رسول الله (ص): من لم يغفرله في رمضان ففي أي شهر يغفرله؟!
ــ رسول خدا (ص): كسي كه در رمضان آمرزيده نشود در كدام ماه آمرزيده خواهد شد؟!
11. الامام الصادق (ع): من لم يغفرله في شهر رمضان لم يغفرله إلي مثله من قابل الا ان يشهد عرفه.
ــ امام صادق (ع): كسي كه در ماه رمضان آمرزيده نشود تا رمضان آينده آمرزيده نگردد، مگر آن كه در عرفات حاضر شود.
12. الامام الرضا (ع): كان اميرالمؤمنين (ع) لاينام ثلاث ليال: ليله ثلاث و عشرين من شهر رمضان، و ليله الفطر، و ليله النصف من شعبان و فيها تقسم الارزاق و الاجال و ما يكون في السنه.
ــ امام رضا (ع): اميرالمؤمنين (ع) سه شب را نميخوابيدند: شب بيست و سوم ماه رمضان، شب عيد فطر و شب نيمة شعبان، در اين شبها روزيها تقسيم و مدت عمر و هر آنچه در آن سال رخ خواهد داد تعيين ميشود.
13. رسول الله (ص): لو يعلم العبد ما في رمضان لود ان يكون رمضان السنه.
ــ رسول خدا (ص): اگر بنده خدا ميدانست كه در ماه رمضان چه بركتي هست، دوست ميداشت كه تمام سال، رمضان باشد.
منبع: بحارالانوار
14. رسول الله (ص): شعبان شهري و رمضان شهر الله عزوجل، فمن صام من شهري يوماً كنت شفيعه يوم القيامه و من صام شهر رمضان اعتق من النار.
ــ رسول خدا (ص): شعبان ما من است و رمضان ماه خداوند عزوجل. هر كس كه يك روز از ماه مرا روزه بگيرد، من در قيامت شفيع او خواهم بود و هر كس كه ماه رمضان را روزه بگيرد، از آتش جهنم رهايي مييابد.
منبع: الامالي الصدوق
15. الامام محمد باقر (ع): ان لجمع شهر رمضان لفضلاً علي جمع سائر الشهور كفضل رسول الله (ص) علي سائر الرسل (و كفضل شهر رمضان علي سائر الشهور)
ــ امام محمد باقر (ع): برتري جمعههاي ماه مبارك رمضان بر جمعههاي ماههاي ديگر، همانند برتري رسول اكرم بر پيامبران ديگر (و يا برتري ماه رمضان بر ماههاي ديگرست).
منبع: وسایل الشیعه
16. الامام صادق (ع): خلوف فم الصائم أفضل عندالله من رائحه المسك.
ــ امام صادق (ع): بوي بد انسان روزهدار در نزد خداوند متعال از بوي مشك خوش تر است.
منبع: ثواب الاعمال شيخ صدوق
گردآورنده: فريده شيانپور
قال الله تبارک و تعالى: «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ؛ اى کسانى که ایمان آوردهاید روزه بر شما نوشته (واجب) شد، چنان که بر آنان که پیش از شما بودهاند واجب شده بود باشد که پرهیزگار شوید. (سوره بقره، آیه ۱۸۳)
رسول الله (صلی الله علیه و آله)
۱٫ أیُّهَاالنّاس إنَّه قَد أقبَل إلَیکُم شَهر الله بِالبَرکَةِ والرَّحمَةِ والمَغفِرة، شَهرٌ هُو عِندالله أفضَل الشُّهُور و أیّامُه أفضَل الأیّام و لَیالِیهِ أفضَلُ اللَّیالِی و سَاعَاتُه أفضَلُ السّاعَات
ای مردم، ماه خدا – ماه رمضان – با برکت و رحمت و آمرزش به شما روی آورده است، ماهی که نزد خدا بهترین ماه ها، روزهایش بهترین روزها، شبهایش بهترین شب ها و اوقاتش بهترین اوقات است.
وسائل، ج ۷، ص ۲۲۷
رسول الله (صلى الله علیه و آله)
۲٫ إِنَّ الْمُؤمِنَ هِمَّتُهُ فِی الصَّلاةِ وَالصِّیامِ وَالعِبادَةِ وَالمُنافِقُ هِمَّتُهُ فِی الطَّعامِ وَالشَّرابِ کَالبَهیمَةِ
همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشیدن؛ مانند حیوانات.
تنبیه الخواطر،ج۱، ص ۹۴
رسول الله (صلّى الله علیه و آله)
۳٫ هُوَ (شَهرُ رَمَضانَ) شَهرٌ اَوَّلَهُ رَحمَةٌ وَ اَوسَطُهُ مَغفِرَةٌ وَ آخَرَهُ عِتقٌ مِنَ النّار
رمضان ماهى است که ابتدایش رحمت است و میانهاش مغفرت و پایانش آزادى از آتش جهنم.
بحارالانوار، ج ۹۳، ص ۳۴۲
رسول الله (صلیاللّه علیه وآله)
۴٫ شَهرُ رَمَضان سَیِّدُ السُّرُورِ وَ لَیلَةُ القَدرِ سیِّدُ اللَّیالی
ماه رمضان سرور ماهها و شب قدر، سرور شب هاست.
بحار الانوار، ج ۴۰، ص ۵۴
۵٫ مَن صامَ شَهرَ رَمَضانَ فَاجتَنَبَ فیهِ الحَرامَ وَ البُهتانَ رَضِی اللّهُ عَنهُ وَ اَوجَبَ لَهُ الجِنان
کسی که ماه رمضان را روزه بگیرد و از کارهای حرام و بهتان پرهیز کند خدا از او راضی شده و بهشت را بر او واجب میکند.
بحار الانوار، ج ۹۳، ص ۳۴۶
۶٫ اِنَّ اَبوابَ السَّماءِ تُفتَحُ فِی اَوَّل لَیلَةٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ وَ لا تُغلَقُ اِلی آخَرِ لَیلَهٍ مِنهُ
درهاى آسمان در اولین شب ماه رمضان گشوده مىشود و تا آخرین شب آن بسته نخواهد شد.
بحارالانوار، ج ۹۳، ص ۳۴۴
۷٫ اَنَّ الجَنَّةَ لَتُنجَدُ وَ تُزَیَّنُ مِنَ الحَولِ اِلِی اَلحَولِ لدُخُولِ شَهرِ رَمَضانَ
همانا بهشت تزیین و آراسته میشود از سالی به سال دیگر به خاطر ورود به ماه رمضان.
سفینة البحار، ج ۲، ص۶۷
۸٫ لَو یَعلَمَ العَبدُ ما فی رَمَضان، لَوَدَّ اَن یَکُونَ رَمَضانُ السَّنَةَ
اگر بنده «خدا» مىدانست که در ماه رمضان چیست [چه برکتى وجود دارد] دوست مىداشت که تمام سال، رمضان باشد.
بحارالانوار، ج ۹۳، ص ۳۴۶
امام رضا (علیهالسلام)
۹٫ مَن قَرأ فِى شَهر رَمَضان آیَة مِن کِتابِ الله کَان کَمَن خَتَم القُرآن فِى غَیرِه مِنَ الشُّهور
هر کس در ماه رمضان یک آیه از کتاب خدا را قرائت کند مثل اینست که در ماههاى دیگر تمام قرآن را بخواند.
بحارالانوار، ج ۹۳، ص ۳۴۶
امیرالمومنین (علیه السلام)
۱۰٫ صومُ النَّفسِ عَن لَذَّاتِ الدُّنیا أنفَعُ الصِّیام
روزه نفس از لذت هاى دنیوى، سودمندترین روزه هاست.
غرر الحکم، ج ۱ ص ۴۱۶ ح ۶۴
۱۱٫ الصِّیام إجتِنابُ المَحارِم کَما یَمتَنِع الرَّجُل مِن الطَّعامِ و الشَّراب
روزه، پرهیز از حرام ها است همچنان که شخص از خوردنى و نوشیدنى پرهیز مى کند.
بحار، ج ۹۳، ص ۲۴۹
۱۲٫ صومُ القَلبِ خَیرٌ مِن صِیام اللِّسان و صومُ اللِّسانِ خَیرٌ مِن صِیام البَطن
روزه قلب بهتر از روزه زبان و روزه زبان بهتر از روزه شکم است.
غرر الحکم، ج ۱، ص ۴۱۷، ح۸۰
امام رضا (علیه السلام)
۱۳٫ إنَّما اُمِرُوا بِالصَّوم لِکَى یعرفُوا ألَم الجُوعِ و العَطَش فَیستَدِلُّوا عَلَى فَقرِ الاخَر
مردم به انجام روزه امر شدهاند تا درد گرسنگى و تشنگى را بفهمند و به واسطه آن فقر و بیچارگى آخرت را بیابند.
وسائل الشیعه، ج ۴، ص ۴، ح ۵
۱۴٫ کَم مِن صَائِم لَیسَ لَه مِن صِیامِه إلا الجُوعَ و الظّمَأ و کَم مِن قائِم لَیسَ لَهُ مِن قِیامِه إلا السَّهر و العنَاء
چه بسا روزهدارى که از روزهاش جز گرسنگى و تشنگى بهرهاى ندارد و چه بسا شب زندهدارى که از نمازش جز بیخوابى و سختى سودى نمىبرد.
نهج البلاغه، حکمت ۱۴۵
امام صادق (علیه السلام)
۱۵٫ مَن صَام لله عزوجل یَوماً فِى شِدَّة الحرِّ فَأصابَه ظَمأٌ، وَکَّلَ الله بِه ألف مَلَکٍ یَمسَحُون وَجهَه و یُبَشِّرُونَه حَتّى إذا أفطَر
هر کس که در روز بسیار گرم براى خدا روزه بگیرد و تشنه شود خداوند هزار فرشته را مىگمارد تا دستبه چهره او بکشند و او را بشارت دهند تا هنگامى که افطار کند.
حدیث های منتخب مربوط به ماه مبارک رمضان، فلسفه روزه گرفتن، روزه گرفتن در هوای گرم، ثواب روزه داری و …
کافى، ج ۴، ص ۶۴، ح ۸
۱۶٫ عَنِ اللّه تعالی: کُلُّ عَمَلِ اِبنُ آدَمَ لَهُ اِلاّ الصَّوم وَ هُوَ لی اَنَا اَجزِء بِهِ
خدای تعالی فرموده است: روزه برای من است و من پاداش آن را می دهم.
وسائل الشیعه، ج ۷،ص ۲۹۴، ح ۱۵
امام باقر (علیهالسلام)
۱۷٫ بُنِى الإسلامُ عَلى خَمسَةِ أشیاءٍ، عَلى الصَّلوةِ و الزَّکاةّ و الحَجِّ و الصَّومِ و الوِلایَه
اسلام بر پنج چیز استوار است، بر نماز و زکات حج و روزه و ولایت (رهبرى اسلامى).
فروع کافى، ج ۴، ص ۶۲، ح ۱
امیرالمومنین (علیهالسلام)
۱۸٫ فَرَضَ الله… الصِّیامَ إبتِلاء لإخلاصِ الخَلق
خداوند روزه را واجب کرد تا به وسیله آن اخلاص خلق را بیازماید.
نهجالبلاغه
رسول الله (صلّى الله علیه وآله)
۱۹٫ لِکُلِّ شَیئٍ زَکاة و زَکاة الأبدانِ الصِّیام
براى هر چیزى زکاتى است و زکات بدنها روزه است.
کافى، ج ۴، ص ۶۲
۲۰٫ الصَّوم جُنَّةٌ مِنَ النّار
روزه سپر آتش (جهنم) است.
کافى، ج ۴، ص ۱۶۲
۲۱٫ الصَّومُ فِى الحرِّ جَهاد
روزه گرفتن در گرما، جهاد است.
بحارالانوار، ج ۹۶، ص ۲۵۷
امام صادق (علیهالسلام)
۲۲٫ إذا صُمتَ فَلیَصُم سَمعَکَ و بَصَرَکَ و شَعرَکَ و جَلدَک
زمانی که روزه مىگیری، چشم، گوش، مو و پوست تو هم روزهدار باشند. «یعنى از گناهان پرهیز کند.»
کافى، ج ۴، ص ۸۷
حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
۲۳٫ مَا یَصنَع الصّائِمُ بِصِیامِه إذا لَم یَصُن لِسانَه و سَمعَه و بَصرَه و جَوارِحَه
روزهدارى که زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نکرده، روزه به چه کارش خواهد آمد.
بحارالانوار، ج ۹۳، ص ۲۹۵
۲۴٫ مَن مَنَعَهُ الصَّوم مِن طَعامٍ یَشتَهِیهِ کَان حَقّاً عَلى الله أن یَطعَمَه مِن طَعامِ الجَنَّة و یُسقِیهِ مِن شَرابِها
کسى که روزه او را از غذاهاى مورد علاقهاش باز دارد، بر خداست که به او از غذاهاى بهشتى خورانده و از شرابهاى بهشتى بنوشاند.
بحارالانوار، ج ۹۳، ص ۳۳۱
۲۵٫ طُوبَى لِمَن ظَمأ أو جَاعَ لله أولئِکَ الَّذِین یَشبَعُون یَومَ القِیامَة
خوشا بحال کسانى که براى خدا گرسنه و تشنه شدهاند؛ اینان در روز قیامت سیر مىشوند.
وسائل الشیعه، ج ۷، ص ۲۹۹، ح۲
امام صادق (علیهالسلام)
۲۶٫ لِلصَّائِم فَرحَتانِ: فَرحَةٌ عِندَ إفطارِه و فَرحَةٌ عِندَ لِقاءِ رَبِّه
براى روزهدار دو سرور و شادی است:۱- هنگام افطار۲- هنگام لقاء پروردگار (وقت مردن و در قیامت)
وسائل الشیعه، ج ۷، ص ۲۹۰ ح۶
امام صادق (علیهالسلام)
۲۷٫ مَن أفطَر یَومَاً مِن شَهرِ رَمضان خَرَجَ رَوحُ الإیمانِ مِنه
هر کس یک روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد؛ روح ایمان از او جدا مىشود.
من لایحضره الفقیه، ج ۲، ص ۷۳، ح ۹
امام صادق (علیه السلام)
۲۸٫ اَمّا العِلَّةُ فِى الصِّیامِ لِیَستَوِىَ بِهِ الغَنىُّ وَالفَقیرُ وذلِکَ لأِنَّ الغَنىَّ لَم یَکُن لِیَجِدَ مَسَّ الجُوعِ فَیَرحَمَ الفَقیرَ لاَِنَّ الغَنىُّ کُلَّما اَرادَ شَیئا قَدَرَ عَلَیهِ…
علت روزه گرفتن آن است که به سبب آن ثروتمند و فقیر برابر شوند؛ زیرا ثروتمند، گرسنگى را احساس نکرده تا به فقیر رحم کند. چرا که ثروتمند هرگاه چیزى بخواهد مى تواند فراهم کند…
من لا یحضره الفقیه، ص ۷۳، ج ۲
۲۹٫ اِنَّ لِلجَنَّةِ باباً یُدعى اَلرَّیّانَ لایَدخُلُ مِنهُ اِلاّ الصّائِمونَ
بهشت را درى است که ریّان نامیده مى شود از آن در، جز روزه داران وارد نشوند.
معانى الأخبار، ص ۴۰۹
۳۰٫ صُومُوا تَصِحُّوا
روزه بگیرید تا صحت و سلامتی خویش را تضمین کنید.
نهج الفصاحه، ح ۱۸۵۴
۳۱٫ مَن اَشبَعَ صائماً، سَقاهُ اللّه مِن حَوضى شَربَةً لایَظمَأُ بَعدَها
هر کس روزه دارى را سیر نماید، خداوند از حوض (کوثر) من شربتى نصیب او خواهد کرد که پس از آن هرگز تشنه نشود.
دعائم الإسلام، ج۱، ص۲۶۹
رسول اکرم (صلى الله علیه و آله)
۳۲٫ اَللّهُمَّ لَکَ صُمنا وَعلى رِزقِکَ اَفطَرنا فَتَقَبَّلهُ مِنّا ذَهَبَ الظَّماءُ وَابتَلَّتِ العُروقُ وَبَقِىَ الاَجرُ
بار خدایا براى تو روزه گرفتیم و با روزى تو افطار مى کنیم پس آن را از ما بپذیر، تشنگى رفت و رگها شاداب شد و پاداش ماند.
کافى، ج۴، ص۹۵، ح۱
امام صادق (علیه السلام)
۳۳٫ اَلصَّومُ جُنَّةٌ مِن آفاتِ الدُّنیا وَحِجابٌ مِن عَذابِ الآخِرَةِ
روزه سپرى در برابر آفت هاى دنیا و پرده اى از عذاب آخرت است.
مستدرک الوسائل، ج۷، ص۳۶۹، ح۸۴۴۱
امیرالمؤمنین (علیه السلام)
۳۴٫ صَومُ شَهرُ رَمَضان فَإنَّه جُنَّةٌ مِنَ العِقَاب
روزه ماه رمضان سپری است برای جلوگیری از عذاب، یعنى «روزه موجب غفران و آمرزش گناهان و معاصى انسان است»
نهج البلاغه
۳۵٫ صَومُ النَّفسِ إمساکُ الحَواسِ الخَمس عَن سَایِر المَآثِمِ و خُلوّ القَلب مِن جَمِیع إسبابِ الشَّر
روزه گرفتن نفس، خودداری کردن حواس پنج گانه از همه گناهان وپاک کردن دل از کلیه اسباب شر و زشتی است.
نهج البلاغه
۳۶٫ الصَّومُ عِبادَةٌ بَینَ العَبدِ و خَالِقه لایَطَّلِع عَلیهَا غَیرُه و کَذلِک لایُجازی عَنها غَیرُه
روزه عبادتی است بین بنده و خالقش که هیچ کس جز خدا بر او اطلاع ندارد و جز خداهم کسی جزای او را نمی دهد.
نهج البلاغه
۳۷٫ لَیس الصَّومُ، الإمساکُ عَنِ المَآکِل والمَشرَب، الصَّومُ الإمساکُ عَن کُلِّ مَایَکرَهُ الله
روزه فقط امساک از خوردن و خوابیدن نیست بلکه روزه امساک است ازآن چه خداوند آن را اکراه دارد.
نهج البلاغه
۳۸٫ رَوِّضوا أَنفُسَکُم عَلَى الأخلاقِ الحَسَنَةِ فَإِنَّ العَبدَ المُؤمِنَ یَبلُغُ بِحُسنِ خُلقِهِ دَرَجَةَ الصّائِمِ القائِمِ
خودتان را بر خوش اخلاقى تمرین و ریاضت دهید، زیرا که بنده مسلمان با خوش اخلاقى خود به درجه روزه گیر شب زنده دار مى رسد.
نهج البلاغه
امام کاظم (علیه السلام)
۳۹٫ دَعوَةُ الصّائِم تُستَجَاب عِندَ إفطارِه
دعاى شخص روزهدار هنگام افطار مستجاب مىشود.
بحار الانوار ج ۹۲ ص ۲۵۵ ح ۳۳
۴۰٫ عَلَیکُم فِی شَهر رَمضان بِکِثرةِ الدُّعاء والإستِغفار فَأمّا الدُّعا فَیَدفَعُ عَنکُم البَلاء و أمّا الإستِغفار فَتُمحَی بِهِ ذُنُوبکُم
در ماه رمضان زیاد دعا و استغفار کنید چه این که دعا، بلا و گرفتاری را از شما دور می سازد و به سبب استغفار، گناهان شما محو می شود.
قال الله تبارک و تعالى: «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ؛ اى کسانى که ایمان آوردهاید روزه بر شما نوشته (واجب) شد، چنان که بر آنان که پیش از شما بودهاند واجب شده بود باشد که پرهیزگار شوید. (سوره بقره، آیه ۱۸۳)
۱٫ أیُّهَاالنّاس إنَّه قَد أقبَل إلَیکُم شَهر الله بِالبَرکَةِ والرَّحمَةِ والمَغفِرة، شَهرٌ هُو عِندالله أفضَل الشُّهُور و أیّامُه أفضَل الأیّام و لَیالِیهِ أفضَلُ اللَّیالِی و سَاعَاتُه أفضَلُ السّاعَات
ای مردم، ماه خدا – ماه رمضان – با برکت و رحمت و آمرزش به شما روی آورده است، ماهی که نزد خدا بهترین ماه ها، روزهایش بهترین روزها، شبهایش بهترین شب ها و اوقاتش بهترین اوقات است.
وسائل، ج ۷، ص7 ۲۲
امام علی(ع): روزی رسول خدا(ص) برای ما خطبه ای ایراد کرد و فرمود: ای مردم! همانا ماه با برکت و رحمت و آمرزش به شما روی آورده است. این ماه نزد خدا برترین ماه است و روزهایش برترین روزها و شبهایش برترین شبها و ساعتهایش برترین ساعات. در این ماه شما به میهمانی خدا دعوت شده اید و در زمره بهرمندان از کرامات خداوند قرار گرفته اید. در این ماه نفس های شما تسبیح خداست و خواب شما عبادت است و اعمال شما پذیرفته و دعایتان به اجابت می رسد... من برخاستم و عرض کردم: ای رسول خدا! برترین کارها در این ما چیست؟ پیامبر فرمود: ای اباالحسن! برترین کارها در این ماه خویشتنداری از حرامهای خداوند است.
قال الصادق علیه السلام:
انما فرض الله الصیام لیستوى به الغنى و الفقیر.
امام صادق علیه السلام فرمود:
خداوند روزه را واجب کرده تا بدین وسیله دارا و ندار (غنى و فقیر) مساوى گردند.
من لا یحضره الفقیه، ج 2 ص 43، ح 1
ال امیرالمومنین علیه السلام:
فرض الله ... الصیام ابتلاء لاخلاص الخلقامام على علیه السلام فرمود:
خداوند روزه را واجب کرد تا به وسیله آن اخلاص خلق را بیازماید.
نهج البلاغه، حکمت 252
سول خدا صلى الله علیه و آله فرمود:
روزه سپر آتش (جهنم) است. «یعنى بواسطه روزه گرفتن انسان از آتش جهنم در امان خواهد بود.»
الکافى، ج 4 ص 162
قال الباقر علیه السلام
لا صیام لمن عصى الامام و لا صیام لعبد ابق حتى یرجع و لا صیام لامراة ناشزة حتى تتوب و لاصیام لولد عاق حتى یبر.
امام باقر علیه السلام فرمود:
روزه این افراد کامل نیست:
1 - کسى که امام (رهبر) را نافرمانى کند.
2 - بنده فرارى تا زمانى که برگردد.
3 - زنى که اطاعتشوهر نکرده تا اینکه توبه کند.
4 - فرزندى که نافرمان شده تا اینکه فرمانبردار شود.
بحار الانوار ج 93، ص 295.
عن الصادق علیه السلام فى قول الله عزوجل
«واستعینوا بالصبر و الصلوة»
قال: الصبر الصوم.
امام صادق علیه السلام فرمود: خداوند عزو جل که فرموده است: از صبر و نماز کمک بگیرید، صبر، روزه است.
وسائل الشیعه، ج 7 ص 298، ح 3
ال الصادق علیه السلام
صدقه درهم افضل من صیام یوم.
امام صادق علیه السلام فرمود
یک درهم صدقه دادن از یک روز روزه مستحبى برتر و والاتر است.
وسائل الشیعه، ج 7 ص 218، ح 6
قال رسول الله صلى الله علیه و آله
ان للجنة بابا یدعى الریان لا یدخل منه الا الصائمون.
رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود:
براى بهشت درى استبنام (ریان) که از آن فقط روزه داران وارد مىشوند.
وسائل الشیعه، ج 7 ص 295، ح31.
معانى الاخبار ص 116
قال رسول الله (صلى الله علیه و آله)
الشتاء ربیع المومن یطول فیه لیله فیستعین به على قیامه و یقصر فیه نهاره فیستعین به على صیامه.
رسول خدا (صلى الله علیه و آله) فرمود:
زمستان بهار مومن است از شبهاى طولانىاش براى شب زندهدارى واز روزهاى کوتاهش براى روزه دارى بهره مىگیرد.
وسائل الشیعه، ج 7 ص 302، ح 3.
قال الصادق (علیه السلام)
من جاء بالحسنة فله عشر امثالها من ذلک صیام ثلاثة ایام من کل شهر.
امام صادق علیه السلام فرمود:
هر کس کار نیکى انجام دهد ده برابر آن پاداش دارد و از جمله آنها سه روز روزه در هر ماه است.
وسائل الشیعه، ج 7، ص 313، ح 33
قال الکاظم (علیه السلام)
رجب نهر فى الجنه اشد بیاضا من اللبن و احلى من العسل فمن صام یوما من رجب سقاه الله من ذلک النهر.
امام کاظم (علیه السلام) فرمود:
رجب نام نهرى است در بهشت از شیر سفیدتر و از عسل شیرینتر هرکس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد خداوند از آن نهر به او مىنوشاند.
من لا یحضره الفقیه ج 2 ص 56 ح 2
وسائل الشیعه ج 7 ص 350 ح 3
من صام ثلاثة ایام من اخر شعبان و وصلها بشهر رمضان کتب الله له صوم شهرین متتابعین.
امام صادق (علیه السلام) فرمود:
هر کس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و به روزه ماه رمضان وصل کند خداوند ثواب روزه دو ماه پى در پى را برایش محسوب مىکند.
وسائل الشیعه ج 7 ص 375،ح 22
قال الصادق (علیه السلام)
من فطر صائما فله مثل اجره
هر کس روزه دارى را افطار دهد، براى او هم مثل اجر روزه دار است.
الکافى، ج 4 ص 68، ح 1
قال الکاظم (علیه السلام)
فطرک اخاک الصائم خیر من صیامک.
امام کاظم (علیه السلام) فرمود:
افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
الکافى، ج 4 ص 68، ح 2
قال امیرالمومنین
شهر رمضان شهر الله و شعبان شهر رسول الله و رجب شهرى
امام على (علیه السلام) فرمود:
رمضان ماه خدا و شعبان ماه رسول خدا و رجب ماه من است.
وسائل الشیعه، ج 7 ص 266، ح 23.
قال الرضا (علیه السلام)
من قرا فى شهر رمضان ایة من کتاب الله کان کمن ختم القران فى غیره من الشهور.
امام رضا (علیه السلام) فرمود:
هر کس ماه رمضان یک آیه از کتاب خدا را قرائت کند مثل اینست که درماههاى دیگر تمام قرآن را بخواند.
بحار الانوار ج 93، ص 346
قال الصادق (علیه السلام)
راس السنة لیلة القدر یکتب فیها ما یکون من السنة الى السنة.
آغاز سال (حساب اعمال) شب قدر است. در آن شب برنامه سال آینده نوشته مىشود.
وسائل الشیعه، ج 7 ص 258 ح 8
قیل لابى عبد الله (علیه السلام)
کیف تکون لیلة القدر خیرا من الف شهر؟ قال: العمل الصالح فیها خیر من العمل فى الف شهر لیس فیها لیلة القدر.
از امام صادق (علیه السلام) سوال شد:
چگونه شب قدر از هزار ماه بهتر است؟
حضرت فرمود: کار نیک در آن شب از کار در هزار ماه که در آنها شب قدر نباشد بهتر است.
وسائل الشیعه، ج 7 ص 256، ح 2
قال الصادق (علیه السلام)
التقدیر فى لیلة تسعة عشر و الابرام فى لیلة احدى و عشرین و الامضاء فى لیلة ثلاث و عشرین.
برآورد اعمال در شب نوزدهم انجام مىگیرد و تصویب آن در شب بیست ویکم و تنفیذ آن در شب بیستسوم.
وسائل الشیعه، ج 7 ص 259
عن فضیل بن یسار قال:
کان ابو جعفر (علیه السلام) اذا کان لیلة احدى و عشرین و لیلة ثلاث و عشرین اخذ فى الدعا حتى یزول اللیل فاذا زال اللیل صلى.
فضیل بن یسار گوید:
امام باقر (علیه السلام) در شب بیست و یکم و بیستسوم ماه رمضان مشغول دعا مىشد تا شب بسر آید و آنگاه که شب به پایان مىرسید نماز صبح را مىخواند.
وسائل الشیعه، ج 7، ص 260، ح 4
قال الصادق (علیه السلام)
ان من تمام الصوم اعطاء الزکاة یعنى الفطرة کما ان الصلوة على النبى (صلى الله علیه و آله) من تمام الصلوة.
تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (صلى الله علیه و آله) کمال نماز است.
وسائل الشیعه، ج 6 ص 221، ح 5
خارج شده است
http://zohoordl.gigfa.com
پرتال مذهبي
صفحه: [
1
]
بالا
انجمن های گفتگوی تاظهور
»
تالارهای گفتگو
»